יום חמישי, 31 במאי 2018

מכירה את זה שאת מחפשת מתכון מושלם לאוכל כלשהו?

ואז את מוצאת מתכון שהבטיחו לך שאם תיצמדי להוראות זה יצא מושלם! 
פשוט צריך לעבוד בול כמו במתכון. 

כולך נרגשת, הולכת בול לפי המתכון ומגלה ששוב, 
זה יצא כמעט. טעים, לא שלא טעים אבל לא מושלם, לא וואו!! 

בתקופה שהייתי מכינה לחם כל שבוע הייתי יכולה לראות בעיניים 
איך שזה לא המתכון כמו ההקשבה לבצק של אותו שבוע, 
בקיץ היתה לחות והוא ביקש עוד קמח, ולהתפיח מעט זמן שלא יחמיץ
בחורף כשהאוויר יבש, הוא ביקש עוד מים ולתפוח ליד התנור
בכלים שונים שעבדתי איתו הוא התנהג אחרת,
גם איזה תנור השפיע על התוצר. 



אין מתכון אחיד שיבטיח בצק אחיד כי זה תלוי במשתנים שבהם אנחנו עובדים, 
אם רק נלך לפי הספר שהבטיח לנו את המתכון ללחם מושלם שתמיד מצליח-
ברוב הפעמים זה דווקא לא יצא מושלם. 
המתכון המנצח זה שימת לב לתנאי הסביבה ועבודה שמתחשבת בתנאים האלה. 

אפשר אולי לחלק את מה שצריך להיות באופן ההכנה ל3 מרכיבים-
מרכיבים בסיסים שאי אפשר בלעדיהם כמובן
התחשבות בתנאי הסביבה
והי, בואו לא נשכח שיש ביטוי לטעם האישי.
יש סיכוי שמה שמושלם בשבילי, לא טעים למישהו אחר. 

וטוב, 
זה בדיוק כמו בעבודה לקראת הלידה,
נשים לפעמים מבקשות ממני טיפ מנצח
או שומעות שאני דולה ואומרות לי- תשמעי, תגידי לכל הנשים שאת מלווה שאם הן יעשו את הדבר הבא תהיה להן לידה מוצלחת כמו שלי. 
אז זהו, שאין, אין מתכון ללידה מנצחת, אין מישהו שאם רק נמלא את מה שהוא אומר הלידה תהיה נפלאה. 
מה יש? כמו שברור שבשביל להכין לחם יש מרכיבים הכרחיים
אז גם פה, יש מידע מוחלט שאפשר ללמוד אותו
אבל אסור לוותר על השלב של ההקשבה לתנאי הסביבה שלנו, 
כמו שהבצק לפעמים צריך זמן התפחה ארוך ולפעמים קצר
ויש מי שאוהב להוסיף לבצק שלו זיתים ויש מי שזה יהרוס לו את הלחם. 

אז אולי את צריכה לעשות קורס הכנה ללידה מקיף כדי להיות בטוחה שהתכוננת "כמו שצריך" 
ואחותך דווקא מספיק לה לקרוא ספר אחד לקראת הלידה כי יותר מזה יכניס אותה לסרטים
אחת צריכה לכתוב תוכנית לידה מפורטת והשניה צריכה להגיד לעצמה שמה שיגיע יגיע
אחת צריכה חושך כדי להתחבר פנימה ולאחרת האור בלידה הוא ממש חשוב כדי שלא תתנתק.
אחת צריכה שיגידו לה מילים טובות והשניה שלא נעיז לדבר סביבה. 
ואולי בלידה הראשונה היה לך ממש נכון להביא איתך כמה מלווים ובלידה השניה הבנת שחשוב לך יותר שרק האיש שלך יהיה איתך?
ולמישהי אחרת היה מאד חשוב ללדת כמה שיותר טבעי ובזמן אמת היא הבינה שאפידורל תהיה בחירה מאד נכונה עבורה באותו רגע


אז מה המתכון שאת אוהבת ללידה שלך? 

תחיה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה